Saturday, August 28, 2010

Koko-Tiramisu with Cocktail


Bahan- bahan

Mascarpone/ Sos Cheese - 500g
Krim Putar                       - 600g
Serbuk Koko                   - 1 cawan
Buah Cocktail                  - 1 Tin
Biskut lembut/
Löffelbiskuit                    - Beberapa paket , mengikut saiz mangkuk
Gula/Gula vanilla             - 4 sudu besar
Air                                  - 1 cawan

Cara-cara

1. Adunkan sos cheese, krim putar dan gula/gula vanilla  sehingga sebati.

2. Masakkan koko berserta   air dan  secawan gula sehingga masak.

3. Susunkan biskut lembut/löffelbiskuit ke dalam mangkuk sehingga padat.

4. Curahkan air koko yang telah dimasak ke atas biskut yang telah disusun tadi.

5. Tapiskan buah cocktail  , kerana kita memerlukan buah sahaja, dan masukkan buah
    tersebut didalam mangkuk yang sama.

6. Penuhkan mangkuk tersebut dengan krimputar berserta sos cheese sehingga penuh.

7. Taburkan serbuk koko di atas krim tersebut.

8. Biarkan selama 6 jam dalam peti sejuk




                 

No comments:

Post a Comment