Mascarpone/ Sos Cheese - 500g
Krim Putar - 600g
Serbuk Koko - 1 cawan
Buah Cocktail - 1 Tin
Biskut lembut/
Löffelbiskuit - Beberapa paket , mengikut saiz mangkuk
Gula/Gula vanilla - 4 sudu besar
Air - 1 cawan
Cara-cara
1. Adunkan sos cheese, krim putar dan gula/gula vanilla sehingga sebati.
2. Masakkan koko berserta air dan secawan gula sehingga masak.
3. Susunkan biskut lembut/löffelbiskuit ke dalam mangkuk sehingga padat.
4. Curahkan air koko yang telah dimasak ke atas biskut yang telah disusun tadi.
5. Tapiskan buah cocktail , kerana kita memerlukan buah sahaja, dan masukkan buah
tersebut didalam mangkuk yang sama.
6. Penuhkan mangkuk tersebut dengan krimputar berserta sos cheese sehingga penuh.
7. Taburkan serbuk koko di atas krim tersebut.
8. Biarkan selama 6 jam dalam peti sejuk
No comments:
Post a Comment