1 cawan gula
1 cawan serbuk koko
1 cawan air
Zutaten A :
1 tasse Zucker
1 tasse kakao puder
1 tasse wasser
Cara-cara:
Masakkan bahan diatas sebentar.
Zubereitung:
Die Zutaten gut verrühren und auf das Herd kochen.
Bahan B:
1 cawan gula
1 ketul butter ( 250 gm )
5 biji telur ( gred c )
2 cawan tepung gandum
1 sudu baking powder
Zutaten B:
1 tasse Zucker
1 packung Butter ( 250 gm )
5 Eier
2 tasse Mehl
1 esslöffel Backpulver
Cara-cara:
1. Pukul gula dan butter sampai kembang dan gebu.
2. Selepas itu, masukkan telur sebiji , demi sebiji, dan pukul lagi sehingga sebati.
3. Masukkan tepung dan baking powder, sedikit demi sedikit kacau adunan
menggunakan sudu.
4. Akhir sekali, masukkan bahan A dan kacau sebati.
5. Bakar sehingga masak dengan suhu +180´c selama 45 minit.
6. Setelah masak sejukkan kek, simpan semalaman untuk dapatkan hasil kek
yang lembap.
Zubereitung:
1. Die Butter mit dem Zucker schaumig rühren.
3.Das gesiebte Mehl mit dem Backpulver, nach und nach auf den rührschüssel
mit dem esslöffel.
4.Das lester ist, das Teig mit den Zutaten A vermischen.
5.Backt den teig auf +180 grad für 45 minuten.
6.Das Kuchen kühl lassen.2.Und danach,die Eier nach und nach einrühren.
kak ain..menarik sangat.pinat nk try la.. thanks kongsi resepi =)
ReplyDelete