Tuesday, August 31, 2010

Ayam Masak Kari Cili Padi


Bahan A:

Ayam           - seekor dan dipotong 8-10 ketul
Sos tiram     - 3 sudu besar
Kicap          - 2 sudu besar
Telur           - 1 biji
Gula            - 3 sudu besar
Tepung ubi  - 1 mangkuk untuk digaulkan dengan ayam

Zutaten:

Huhn schnitt in 8-10 stück
3EL Austernsauce
2 EL sojasoße
1 Eier
3 EL Zucker
1 kleine schüssel Tapiokamehl

Cara- cara:

1. Perapkan ayam dengan sos tiram , kicap , gula dan telur selama dua jam.
2. Setelah itu, gaulkan ayam tersebut dengan tepung ubi dan goreng sehingga masak.

Zubereitung:

1. Marinade das Huhn mit Austernsauce, Sojasauce, Zucker und Eier für zwei Stunden.

2. Dann mischen Sie das Huhn mit Kartoffeln Mehl und braten, bis gekocht.



Bahan B:

(Bahan penumis)
Minyak           - 3 sudu besar
Bawang besar - 3 biji (dikisar)
Bawang kecil  - 4 ulas (dikisar)
Serai              - 3 batang
Cili padi         - 10 biji (dipotong halus)
Daun kari       -  1 pelepah untuk menaikkan aroma kari

(Bahan perasa)
Serbuk kari daging - 4 sudu besar
Sos tiram              - 2 sudu besar
Kicap masin          - 2 sudu besar
Kicap manis          - 2 sudu besar
Gula                     - secubit rasa
Garam                  - secubit rasa

Zutaten B:


Öl - 3 EL
Zwiebeln - 3 Samen (gemahlen)

Kleine Zwiebel - 4 Nelken (gemahlen)
Zitronengras - drei Stämme
Chilli PADI - 10 Stück (fein gehackt)
Curryblätter - ein Wedel, um das Aroma zu erhöhen Curry

(Materialwirtschaft Würzen)

Meat Curry - 4 EL
Austernsauce - 2 EL
Salt Sojasauce - 2 EL
Süße Sojasauce - 2 EL
Zucker - eine Prise Geschmack
Salz - eine Prise Geschmack
Cara-cara:

1. Masukkan minyak ke dalam kuali yang telah dipanaskan dahulu.
2. Masukkan semua bahan penumis ke dalam kuali dan tumis sehingga naik bau.
3. Seterusnya, masukkan bahan perasa dan kacau sehingga sebati.
4. Akhir sekali, curahkan kuah tersebut diatas ayam yang telah digoreng tadi.

Zubereitung:

1. Setzen Sie das Öl im Wok ist zunächst erhitzt.

2. Alle Zutaten in einen Topf geben und anbraten, bis penumis duftend.
3. Als Nächstes fügen Würzmittel und rühren, bis gut vermischt.
4. Schließlich die Sauce über das Huhn gebraten wurde früher.

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