Tuesday, August 31, 2010

Kek- Coklat - Moist


Bahan A:

1 cawan gula
1 cawan serbuk koko
1 cawan air


Zutaten A :

1 tasse Zucker
1 tasse kakao puder
1 tasse wasser

Cara-cara:

Masakkan bahan diatas sebentar.

Zubereitung:

Die Zutaten gut verrühren und auf das Herd kochen.

Bahan B:

1 cawan gula
1 ketul butter ( 250 gm )
5 biji telur ( gred c )
2 cawan tepung gandum
1 sudu baking powder

Zutaten B:

1 tasse Zucker
1 packung Butter ( 250 gm )
5 Eier
2 tasse Mehl
1 esslöffel Backpulver

Cara-cara:

1. Pukul gula dan butter sampai kembang dan gebu.

2. Selepas itu, masukkan telur sebiji , demi sebiji, dan pukul lagi sehingga sebati.

3. Masukkan tepung dan baking powder, sedikit demi sedikit kacau adunan
    menggunakan sudu.

4. Akhir sekali, masukkan bahan A dan kacau sebati.

5. Bakar sehingga masak dengan suhu +180´c selama 45 minit.

6. Setelah masak sejukkan kek, simpan semalaman untuk dapatkan hasil kek
    yang lembap.



Zubereitung:


1. Die Butter mit dem Zucker schaumig rühren.


3.Das gesiebte Mehl mit dem Backpulver, nach und nach auf den rührschüssel
   mit dem esslöffel.

4.Das lester ist, das Teig mit den Zutaten A vermischen.


5.Backt den teig auf +180 grad für 45 minuten.


6.Das Kuchen kühl lassen.
2.Und danach,die Eier nach und nach einrühren.

1 comment:

  1. kak ain..menarik sangat.pinat nk try la.. thanks kongsi resepi =)

    ReplyDelete